Casa Chira

CASA CHIRA

Casa Chira

Home – Call to Action

Linistea din inima Maramuresului

Camere pornind de la 220 lei/noapte

Bucura-te de linistea din Maramu'

Casa Chira, o autentica constructie taraneasca, situata in taramul feeric al mocanitei, dincolo de timp, iti creeaza sentimentul ca ai evadat din lumea moderna intr-un spatiu al povestilor de pe prispa si al fantasmelor. Casa Chira si-a inceput povestea odata cu un vis, a continuat cu lovituri de ciocan, cu stalpi sculptati si te imbie la relaxare in curtea generoasa, intr-o atmosfera vesela si odihnitoare, cu miros proaspat de iarba tunsa sau ciripit de pasarele. Desi nu este o casa veche, respecta cu sfintenie traditia caselor de lemn, te face sa crezi ca a fost construita in alte vremi si a fost stramutata in zilele noastre. Datorita pozitiei centrale, toate obiectvele turistice ale Maramuresului Voievodal pot fi vizitate: Mocanita de pe Vaser, Manastirea Barsana, Muzeul Tarancii Maramuresene, Muzeul Memorial al Victimelor Comunismului, Statiunea Borsa, cu partiile ei de schi si Cascada Cailor, Valea Izei cu bisericile ei de lemn si portile daltuite maiestuos, Cimitirul Vesel. Vacanta ta poate fi o experienta autentica, tot ce trebuie sa faci este sa traiesti fiecare clipa si sa te lasi ghidat de povestile noastre! Indrazneste!

Povestea Noastra

Acum 20 de ani, manati de vise si idealuri tineresti, plini de entuziasm si indragostiti, veneam in Viseu si ne incepeam, practic, viata de adulti responsabili. Incet, incet, visele au inceput sa prinda contur si in 2002 casuta noastra a inceput sa se inalte, avand ca soclu traditia milenara a caselor din lemn, a caselor locuite de oameni simpli, cioplitori in lemn, agricultori, pastori, mestesugari, care populau satele Maramuresului. Casuta noastra nu are o poveste de sute de ani, are doar experienta personala a doi tineri, Mihai si Ana, care si-au unit destinele si si-au intretesut visele, au pus piatra de temelie unei familii, unei biserici si unei case, au imprumutat din obiceiurile batranilor, pastrandu-si spiritul aventurist, au invatat din experienta inteleptilor si i-au multumit mereu lui Dumnezeu pentru fiecare pas si pentru fiecare clipa.

Camerele noastre si suita

Oferim spre inchiriere 2 camere duble superioare, 2 camere duble si o suita. Toate camerele au baie proprie.

Suita

Dormitor: 1 pat dublu mare
Living: 1 canapea extensibilă

400/noapte

Camera dubla

1 Pat mare

290 lei /noapte

Camera King

Potrivita pentru doua persoane

340 lei /noapte

Un moment de relaxare

Iti vei incanta privirea cu o priveliste spectaculoasa iar razele soarelui iti vor incalzi inima! Te vei putea relaxa facand o baie calda si inmiresmata in ciubarul de lemn! Obositi de orasele aglomerate, veti putea petrece timp reconfortant in curtea generoasa, intr-un hamac colorat admirand apusul scanteietor si savurand linistea coplesitoare intrerupta doar de ciripitul pasarelelor!

Plimbare cu Mocanita

Mocanita, ultimul tren forestier cu aburi din Europa, situat in Viseu de Sus, Maramures, este un obiectiv pe care trebuie neaprat sa-l vizitezi!

Plimbare cu Atv-urile

Ai ajuns la noi si vrei sa ai parte de aventura si distractie?! Ai ajuns exact unde trebuie! O plimbare cu atv-ul este tot ce ai nevoie!

Profiti la maxim de momentul tau de reconectare!

Într-o oază de liniște, în inima Maramuresului istoric, casuta noastra este deschisă pentru oameni frumoși care caută pacea, liniștea și armonia. Privelistea asupra muntelui iti va face sufletul sa zambeasca iar rasaritul soarelui te va face sa renasti, sa descoperi frumusetea zilei ce ti se infatiseaza privirii.

„Una dintre cele mai frumoase pensiuni din tara noastra. Atentia la detalii, curățenia, ospitalitatea si bunul gust caracterizează pensiunea. O pensiune care iti lasa un gust ca de vin vechi sau o țigară bună de foi. Cunoscatorii vor intelege comparatia.”
Alexandra
Romania

🙋‍♂️ Salut! Te putem ajuta sa-ti rezervi o sedere la noi mai usor ?